Подготовка поваров

 

Құрметті  Мырзалар!

«Біліктілікті арттырудың Қазақстандық өңіраралық орталығы» мектептер, балабақшалар аспазшыларының біліктілігін арттыру курстарын ұсынады.  Теория+Тәжірибе.

Өткізу уақыты: 10.00-18.00

Оқыту: орысша/қазақша

Ұзақтығы: 72  академиялық сағат

Бағасы: 15  000 тенге .

Баға ішіне: оқу, куәлік, тәжірибе

Өткізілетін орны: Алматы қ., Пушкина көш., 36,  Мақатаева көш. қиылысы

МегаТау ғимараты, 5-қабат, 520-521 офис, Пушкина көшесі жағынан кіресіз

Аспазшыларды оқыту бағдарламасы:

  1. Аспазхана нені оқытады? Тағам әзірлеу технологиясы.

Тағамды анықтау сипаттамасын жасау. Жартылай дайындалған өнім. Шикізат.

Тазалық сақтау мен гигиена нормалары.

Қоғамдық тамақтану мекемелерінің технологиялық үдеріс сызбасы.

  1. Механикалық аспаздық көкөністер мен саңырауқұлақтарды өңдеу. Салқыдатылған цех жұмысы. Салаттар. Суық тағамдар. Суық көжелер. Сақтау мерзімдері. Көкөністерден жасалған Е/Т.
  2. Көжелер. Сорпа (еттен, тауықтан, балықтан, саңырауқұлақтан, көкөністер нәрінен) әзірлеу технологиялары. Құйылатын көжелер. Езбе көжелері.Тәтті көжелер. Сүт көжелері.

Сақтау мерзімдері. Сапасының талаптары.

  1. Тұздықтар. Әзірлеу технологиялары. Қызыл, ақ тұздықтар. Сүттен, қаймақтан жасалған тұздықтар. Балық сорпасының тұздықтары. Суық және ыстық тұздықтар. Қоюландырылған, қоюландырылмаған.
  1. Механикалық етті әзірлеу аспаздығы. Е/Т дайындау. Тауық. Ет, балық, тауық тағамдары.
  2. Гарнирлер.
  3. Сусындар.
  4. Жұмыртқадан әзірленген тағамдар.
  5. Қамыр. Қамырдың классификациясы. Ашытқы қамыр.

Ашыған қамыр. Ашымаған. Ашытылмаған қамыр. Тартылған ет (жентігін) дайындау.

 

Уважаемые господа!

Казахстанский межрегиональный центр повышения квалификации

предлагает курсы повышения квалификаций поваров школ, детских садов. Теория+Практика

 

Время проведения: 10.00-18.00

Язык обучения: русский/казахский

Продолжительность: 72  академических часов

Стоимость: 15 000 тенге .

В стоимость входит: обучение, свидетельство, практика

Адрес проведения: г.Алматы, ул.Пушкина, 36, угол улицы Макатаева,

здание МегаТау, 5 этаж, 520-521 офис, вход со стороны ул.Пушкина

Программа обучения поваров:

  1. Что изучает кулинария. Технология приготовления блюд.

Дать определения что такое блюдо. Полуфабрикат. Сырье.

Нормы санитарии и гигиены.

Схема технологического процесса предприятия общественного питания.

  1. Механическая кулинарная обработка овощей. грибов. Работа холодного цеха. Салаты. Холодные блюда. Холодные супы. Сроки хранения. П/Ф из овощей.
  2. Супы. Технологии приготовления бульонов (мясной, куриный, рыбный, грибной, овощные отвары) Заправочных супов. Супов пюре. Сладкие супы. Молочные супы.

Сроки хранения. Требования к качеству.

  1. Соусы. Технология приготовления. Соусы красные, белые, молочные, сметанные. Соусы на рыбном бульоне. Холодные и горячие соусы.

С загустителем, без загустителей.

  1. Механическая кулинарная обработка мяса.

Приготовление П/Ф. Рыба. Курица. Мясные, рыбные, куриные блюда.

  1. Гарниры.
  2. Напитки.
  3. Блюда из яиц.
  4. Тесто. Классификация теста. Дрожжевое.

Опарное. Безопарное. Бездрожжевое тесто. Приготовление фаршей(начинок)